4/10/2008

Οικολογική συσκευή ΜΡ4 Player . Του Γιάννη Κουμέντη


Εμφανισιακά δεν διαφέρει από μια κοινή παιχνιδομηχανή, όμως στην ουσία πρόκειται για μια πανίσχυρη φορητή συσκευή ΜΡ4 Player από την κινεζική εταιρεία Chinavasion, η οποία λειτουργεί με... ηλιακή ενέργεια!
Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να απλώσει στον ήλιο τη συσκευή και να την αφήσει να φορτίσει, ενώ στη συνέχεια μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως πηγή ενέργειας για να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο ή άλλες μικροσυσκευές. Διαθέτει οθόνη TFT 3,5 ιντσών, 1,6 εκατ. χρωμάτων, ανάλυσης 320x240. Η μνήμη της αγγίζει τα 2GB με δυνατότητα επέκτασης, ενώ επιτρέπει την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής ή βίντεο μορφής AVI, MPG1, 2 και 4, ΜΡ3, WMA, WAV κ.ά. Οι επίδοξοι φωτογράφοι μπορούν να απολαμβάνουν το έργο τους υπό μορφή JPEG, ΒΜΡ, και GIF. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω της θύρας USB.
Η μοναδική συσκευή διατίθεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της κατασκευάστριας (www. chinavasion. com). Πέρα από το θέμα της τεχνολογίας, οι Κινέζοι πρωτοτυπούν και στο κομμάτι του κόστους, καθώς προσφέρουν μια πολυλειτουργική οικολογική φορητή συσκευή αναπαραγωγής στην τιμή των 83 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: