4/10/2008

Πρόγραμμα αναπαραγωγής με…δείκτη νοημοσύνης. Της Ευαγγελίας Κοντού

Ένα έξυπνο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικών κομματιών και ταινιών βρίσκεται υπό κατασκευή από την εταιρεία Disney. Το λογισμικό του θα είναι κάτι ανάλογο με τον γνωστό μας Media Player της Microsoft αλλά σαν σύνολο θα περιλαμβάνει πολλές σημαντικές καινοτομίες.
Συγκεκριμένα, θα συνοδεύεται από μία μικρή συσκευή που θα διαθέτει ειδικούς αισθητήρες μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να επικοινωνεί με το πρόγραμμα. Η συσκευή θα ανιχνεύει τη θερμοκρασία του σώματος, τις σφύξεις, τον ρυθμό αναπνοών και μετά την επεξεργασία αυτών των δεδομένων θα "μαντεύει" την διάθεση του χρήστη και το είδος το τραγουδιού ή της ταινίας που θέλει να ακούσει ή παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη στιγμή.
Το πρόγραμμα θα κάνει τις προτάσεις του στο "αφεντικό" του και στην περίπτωση που στο αρχείο του υπολογιστή δεν υπάρχει κάτι που να ενδείκνυται στην περίπτωση, θα γίνεται αναζήτηση στο Internet. Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να καταγράφει γεγονότα, δηλαδή την αποδοχή ή απόρριψη των προτάσεών που κάνει στον χρήστη. Με τον τρόπο αυτό και με την πάροδο του χρόνου θα μάθει καλύτερα τι αρέσει στον χρήστη και θα κάνει προτάσεις που θα πλησιάζουν όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: