1/23/2008

ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΑΧΟΥΣ 4 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ! Της Μαρκέλλας Τριπολίτη

Υπολογιστής που χωρά μέσα σε έναν... φάκελο; Μετά τα δημοφιλή iPod και iPhone, η νέα καινοτομία της Apple ακούει στο όνομα MacBook Air, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να μπει περισσότερο στα σπίτια των καταναλωτών, με συσκευές που αναμειγνύουν παραδοσιακές διαδικτυακές υπηρεσίες με ψυχαγωγία. Ελαφρύς σαν πούπουλο, ο νέος φορητός υπολογιστής είναι ο λεπτότερος στον κόσμο, με πάχος που φτάνει μόλις τα τέσσερα χιλιοστά.

«Το να χωρέσουμε έναν ολόκληρο Macintosh εδώ μέσα ήταν ένα εκπληκτικό επίτευγμα μηχανικής. Και δεν συμβιβαστήκαμε στο θέμα της απόδοσης», δήλωσε περήφανα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς, στο συνέδριο MacWorld της εταιρείας, στο Σαν Φρανσίσκο.

Στη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του, ενώπιον εκατοντάδων προγραμματιστών, εργαζομένων και πελατών της Apple, ο Τζομπς εμφάνισε το Air, βγάζοντάς το από έναν φάκελο.
Σε μόλις δύο εβδομάδες το MacBook Air θα κυκλοφορήσει στα αμερικανικά καταστήματα με τιμή πώλησης στα 1.800 δολάρια. Στην πίσω πλευρά το λάπτοπ έχει πάχος 1,9 εκατοστά, ενώ στην μπροστινή μόλις τέσσερα χιλιοστά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Πολ Οτελίνι, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία του πέτυχε κάτι που στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο, τη σμίκρυνση κατά 60% ενός επεξεργαστή δύο πυρήνων, για να χωρέσει στον λεπτότερο φορητό υπολογιστή στον κόσμο.
Ο πρωτοποριακός φορητός υπολογιστής είναι εξολοκλήρου ασύρματος, διαθέτει πληκτρολόγιο κανονικού μεγέθους, κάμερα και μπαταρία με διάρκεια ζωής πέντε ωρών, την ώρα που οι μπαταρίες των ανταγωνιστών του αντέχουν μόλις μιάμιση ώρα. Και να μην παραλείψουμε ότι ο υπολογιστής ανάβει... με το που σηκώνεται το καπάκι του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: