12/19/2007

Σπιρουλίνα. Η τροφή του μέλλοντος. Της Αγγελικής Μπάρα


Η σπιρουλίνα, αυτό το μικροσκοπικό πράσινο -μπλε φύκι του γλυκού νερού, περιέχει τόσα πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και έχει τέτοιες εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες που αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας.
Είναι η πιο συμπυκνωμένη σε θρεπτικά συστατικά τροφή φυτικής προέλευσης, ενώ οι αντιοξειδωτικές ρίζες της σπιρουλίvας καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργεί ο οργανισμός. Όλα τα 18 βασικά αμινοξέα περιλαμβάνονται στο σπειροειδές αυτό φύκι, καθώς επίσης και δώδεκα μέταλλα, έντεκα βιταμίνες(του συμπλέγματοςΒ), β' καροτένιο, φυλλικό οξύ, ένζυμα, σελήνιο, χλωροφύλλη, φυκοκυανίνη, GLA, λιπαρά οξέα, φαινυλανίνη κ.ά. ΄Έχει πάνω από 1 00 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και είναι ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, γιαυτό την καταναλώνουν οι αστροναύτες στο Διάστημα. Πιστεύεται ότι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των αστροναυτών στο μέλλον θα είναι η πιο πρωτότυπη από τις έντεκα «διαστημικές σπεσιαλιτέ» που επινόησαν οι Γάλλοι σεφ, τα νιόκι με σπιρουλίνα!
Λόγω των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που περιέχει, ο ΟΗΕ χρακτήρισε τη σπιρουλίνα ως «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα»
Την αποκάλεσαν «τροφή του μέλλοντος» και «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα» για την ανθρωπότητα»!
Η σπιρουλίνα αναπληρώνει τις ανεπάρκειες στ διατροφή και βελτιώνει σημαντικά τη φυσική κατάσταση του οργανισμού. Είναι κατάλληλη για άνδρες, γυναίκες,μαθητές, φοιτητές, αθλητές, υπερήλικες, διαβητικούς, υπερτασικούς, χορτοφάγους κ.ά.
Περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Για παράδειγμα, ένα δισκίο καθαρής σπιρουλίνης των 500mg περιέχει μόλις 1,9 θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: