12/13/2007

Microsoft Side Winder Mouse. Του Γιώργου Τσιόλα

Η σειρά gaming προϊόντων της Microsoft, έπειτα από μια 7ετής απουσία, επανέρχεται στο προσκήνιο με το Sidewinder Mouse. Μπορεί αρχικά η ογκώδης μφάνισή του να μας δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την πρακτική του χρήση, στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ άνετο και ευέλικτο.
Στην πρόσοψη υπάρχουν τα δυο βασικά πλήκτρα, η ροδέλα και τέσσερα ακόμη μικρότερα πλήκτρα. Το πρώτο από αυτά χρησιμοποιείται στα Windows Vista και ανοίγει τον Games Explorer, επιτρέποντας στο χρήστη να δει με μια κίνηση τους εγκατεστημένους τίτλους του. Τα υπόλοιπα τρία αναλαμβάνουν την αυξομείωση των dpi σε έξι διαφορετικές τιμές, φτάνοντας έως τα 2000dpi. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να βλέπει την τιμή αυτή από μια LED οθόνη που βρίσκεται στα αριστερά του mouse. Η ίδια οθόνη επιτρέπει την απεικόνιση των macros που χρησιμοποιεί ο χρήστης κάθε φορά.
Στη δεξιά πλευρά υπάρχει μια υποδοχή από την οποία βγαίνει ένα αποσπώμενο μέρος του mouse. Μέσα σε αυτό υπάρχουν ορισμένες θήκες για την τοποθέτηση βαριδίων των 5 και 10 γραμμαρίων, ώστε ο παίκτης να προσαρμόσει το βάρος της συσκευής στα μέτρα του. Ακόμη ο παίκτης μπορεί να αφαιρέσει τα ¨μαξιλαράκια¨ του mouse και να τοποθετήσει άλλα από άλλο υλικό ώστε να κυλά ομαλά σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Τέλος συνδέεται μέσω θύρας USB με το PC.
Το SideWinder Mouse της Microsoft αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τον gamer αλλά και τον pc user καθώς χάρης στην πληθώρα πλήκτρων που ενσωματώνει μπορεί να αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το πληκτρολόγιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: